Vincenz Priessnitz og naturhelbredelse
Vincenz Priessnitz (1799-1851) blev født i Gräfenberk (nuværende Jesenik,
Tjekkiet). Da han var 12 år gammel, blev hans far blind og dermed skulle han
selv (sammen med sin mor og søster) sørge for familien.
Han var ikke meget i skolen, men til gengæld kunne han observere
naturen.
I 1871 skrev Dr. Em. Kapper i publikation "Der Kurort
Gräfenberg":
"Naturen var hans universitet. Bjerge, skove og de syges huse
var hans foredragslokaler, vandkilder og friluft var hans lærere."
Som 16-årig kom Vincenz ud for et ulykke, der næsten krævede hans liv. Han
blev sparket af en løbsk hest og bagefter kørte vognens hjul over hans bryst.
Den tilkaldte læge konstaterede, at hvis han overhovedet vil leve så vil han
være krøbling resten af livet.
Men Vincenz Priessnitz blev helbredt.
Tålmodigt brugte han i lang tid kolde omslag på brystet og fastede på vand,
indtil hans sår var helbredt.
Han sagde at han havde set et rådyr helbrede
sig selv på den måde. Naboerne syntes at hans helbredelse var et mirakel.
Efter han har hjulpet med at helbrede nogle dyr og naboens tjenestepige,
begyndte folk at komme til ham for at blive hjulpet med alverdens
helbredsproblemer.
Men der var ikke plads i Priessnitz's hus, så han byggede det om til et
stenhus, hvor han installerede en stor balje med frisk vand fra husets kilde.
Her begyndte han at behandle sine patienter og grundlagde hermed faktisk det
første kursted baseret på hydroterapi.
20 år senere (i 1839) var det blevet til et meget kendt kursted med over
1500 gæster om året. Om stedets popularitet og berømthed i verden på det
tidspunkt vidner et brev, der findes i det nuværende museum i Gräfenberg, der
var blevet sendt fra USA med modtageradressen: Vincenz Priessnitz, Europe.
Priessnitz udarbejdede gennem tiden forskellige egne behandlings- og
diagnosticeringsmetoder. Udover forskellige behandlinger med de kolde og varme
omslag brugte han massage, havearbejde og snerydning som terapimidler, sendte
sine patienter til forskellige kilder i skoven på bare fødder, installerede
naturligt brusebad i skoven og holdt patienterne på en streng diæt...
Amalgamfyldninger - hvornår bliver vi fri for dem?
Amalgamfyldninger har nu været anvendt i den vestlige tandpleje i over
150 år. Selv om mange videnskabsmænd, tandlæger og almindelige mennesker lige
siden starten har dokumenteret eller klaget over sundhedsskadelige effekter af
amalgamfyldninger, er kviksølv stadigvæk tilladt som dentalmateriale i Danmark.
Hvorfor?
Kviksølv er et af de mest giftige stoffer, som mennesket kender. I hele
verden har sundhedsmyndigheder erklæret det for at være en miljøgift (i alle
kemiske forbindelser). Det må helst ikke slippes fri i naturen, fordi det er
yderst giftigt for levende organismer. Der er udstedt (eller udstedes) forbud
mod brug af kviksølv i industrien, ved fremstilling af vacciner osv. Selv
rådgiveren for Sundhedsstyrelsen, overtandlæge Ulla Pallesen, har udtalt, at
hvis amalgam kom som nyt materiale i dag, ville det aldrig blive
accepteret.
Selv om kviksølvet er så giftigt i alle kemiske forbindelser og for alle,
findes der et sted hvor det er helt ufarligt. Dette sted er i vores mund i form
af amalgamfyldninger. Det påstår stadigvæk mange tandlægeorganisationer i
verden.
Kirstine Nolfi om råkost
Civilisationssygdomme er de overvejende på forkert ernæring og forkert
levevis betingede kroniske degenerationssygdomme som rheumatisme, hjerte- og
kredsløbssygdomme, nyre-, lever-, mave- og tarmsygdomme, regulerings- og
sekretionsforstyrrelser, kræft, nervesygdomme og andre. De har trods medicinens
fremskridt taget et uventet og vidtgående opsvind i de senere år på trods af
alle "vidundermedikamenter", operationer, behandlingsmetoder, helbredelseskilder
og kure.
Den rigtige vej til at bekæmpe, helbrede og ikke mindst forebygge
disse sygdomme er råkost, sådan som den rækkes os fra naturens hånd, sammen med
god hygiejne, rigelig søvn og hvile og passende motion i frisk luft. Den vej
står åben for alle, den skal bare benyttes.
Søger vi læge, håber vi at få medicin under en eller anden form, der kan
gøre os raske; det er vi vant til, det er bekvemt for os, det er også bekvemt
for lægen; men det går ikke i det lange løb. Vi må tage ondet ved roden, finde
og fjerne årsagen til sygdommen, og denne årsag er i så godt som alle tilfælde
forkert ernæring.
Frisk, rå plantekost er sollysernæring; den ejer den højeste næringsværdi,
og denne kan ikke under nogen påvirkning forhøjes eller forøges, kun
formindskes. Og det sker ved visnen, lagring, tørring, gæring og forrådnelse,
eller når vi koger, bager, steger eller steriliserer vor føde.
Arrangementer
DURIANKARNEVAL
Nu er det endelig blevet tid til en durian fest i Jylland. Denne gang
bliver det enda et karneval. Dvs man skal være udklædt. Der vil selvfølgelig
være præmie for bedst udklædte.
Så med andre ord drejer det sig om en fest,
hvor man snakker, synger og danser og spiser en frugt, mens man er klædt ud. Kan
det blive mere syret! Det skal dog lige siges at det ikke er hvilken som helst
frugt denne durian. Durian er noget helt specielt. Nogen kalder den for
frugternes konge. Læs mere om durian her:
www.durianpalace.com og her
http://eksotiskefrugter.emu.dk/servlets/Frugter/durian.xmlTil
alle dem der ikke har smagt den er det en fantastisk mulighed for at prøve den.
Til dem der har smagt den og elsker den ja så er det blot endnu en god mulighed
for at smage denne eventyrlige frugt. Til dem der har smagt den og ikke kan lide
den, så vil der også være andre eksotiske frugter man kan spise.
Kom og hør
alle de gode gamle durian anekdoter. I løbet af aftenen vil der være masser af
underholdningsindslag, så som durian høje mennesker, vittigheder, kåring af
bedst udklædte og fælles sang.
Som inspiration har Linea skrevet dette digt
om den skønne frugt.
Durian, min lise.
Så utilnærmelig du ligger der,
strittende og
stikkende.
Hvordan kommer jeg dig nær,
uden at stikke mig på dig.
Min
sjæl længes efter at favne om dig og
lade mig opsluge af dig.
Din duft
absorberes af min hud, mit tøj og
lægger sig som den smukkeste dis
i
hjørnerne af mit hjem.
Essensen af dig nærer min krop og min sjæl.
Jeg må
være dig nær.
Med nænsomhed og kærlighed åbner du dig,
Så din sødme og
mildhed er tydelig for enhver.
Kærligheden fra din frugt,
nærer, mætter og
stilner min sjæls sitren.
Hele min væren absorberer din energi.
Jeg sidder
her,
stille,
med latter i min mave,
fred i mit hjerte og
ro i min
krop.
Nu kan jeg falde til ro.
Med en væren i nuets lykkeboble,
Går jeg
til ro og
Drømmer sødeligt om vores næste rendez vous.
Durianhilsen Lars og Linea
Opskrifter
Susanne's livvækker
Som Susanne
siger, denneher kan få en død til at vågne igen:
En hel
øko-citron med skal men uden kerner
6 søde æbler
Det hele sendes
gennem saftpresseren.
Hilsen fra Fethyie
5 store appelsiner
1 granatæble
Juice det hele og tænk på blå
himmel og havets lyde imens du drikker det.
Rucolas 15 minuters berømmelse
250 g cherrytomater
100 g rucola
3 miniagurker
2 gule
peber
3 stænger bladselleri
1 lille ananas
1/2 avocado
Miniagurker,
ananas, avocado, gule peber, rucola og bladselleri hakkes fint. Cherrytomater
skæres i midten og blandes i.
Man kan pynte til sidst med lidt forårsløg.
Og husk endelig at spise den på 15 minutter :o)
Kærlighed og visdom til
alle
Petr Cech
www.rawquest.dk
forum om rå mad:
www.rawquest.dk/forum
Ønsker du at framelde nyhedsbrevet, så skriv en
mail til
nyhedsbrev@rawquest.dk og skriv i emnelinjen
"frameld"