Råkost Natur & miljø Livsstil Forum Links
     
 
Rejs og spis råt!

Anmeldelse af Rasayana – rå cafe i Bangkok

Når man bor i lille Danmark, kan man som rå godt føle sig lidt isoleret. Ingen steder i Danmark findes så vidt jeg ved et råt spisested, selv om det efterhånden er muligt at få gode salater og smoothies mange steder. Jeg har personligt savnet meget at kunne gå ud at spise sammen med min mand, sådan som vi gjorde jævnligt før i tiden.

Nu ved jeg godt, at de færreste lige smutter forbi Bangkok, men skal man alligevel til Thailand, er det værd at besøge Rasayana.

Det første, man skal vide er, at stedet kan være svært at finde og de lukker kl. 20, så man skal tage af sted i god tid. Og hvis man forventer en hektisk og velbesøgt restaurant, får man sig en overraskelse. Rasayana er nemlig i virkeligheden et ”retreat”, hvor man kan komme på udrensningskur, dyrke yoga, få massage mv. Cafeen er kun en lille del af stedet. Vi ankom en hverdagsaften ved 18-tiden og var de eneste gæster! Ved vores næste besøg mødte vi dog tre australiere, deriblandt Harley, som vi allerede havde mødt i Chantaburi.

Lad det være sagt med det samme: Maden på Rasayana er tung og ligner på ingen måde det, vi spiser til hverdag. Cafeen bruger både olie, salt og i visse retter masser af hvidløg. Men det omfangsrige menukort beskriver retterne ret detaljeret, så man kan til en vis grad selv styre.

Betjeningen er venlig og taler engelsk, men forvent ikke at føre en længere samtale.

Og maden:
Vi var tre personer og prøvede rigtig mange retter, heriblandt:
-    Tom Kha Soup (thaisuppe med kokos, citrongræs og galangarod)
-    Carrot Cream Soup (gulerodssuppe med mandelmælk, selleri og fennikel)
-    Beetroot Soup (rødbedesuppe med mandelmælk, kål og hvidløg)
Af supperne var gulerodssuppen bedst efter vores smag.

-    Sushi (noriruller med grøntsagsstænger og avokado)
-    Mexican Taco cup (meget stærk – med rigtig meget rå hvidløg)
-    Rasayana salad
-    Veggie sandwich (dehydreret ”bolle” med grøntsagsfyld)
-    Eggplant lasagne
-    Live pizza (dehydreret bund med tomat og grøntsager)
-    Zesty fettuccini (båndspaghetti af courgette)
-    Thai pasta (lavet af ung kokosnød)
Vi var ikke helt enige om, hvad der var bedst, men vi kunne alle sammen godt lide pizzaen og lasagnen. Jeg var også rigtig glad for rasayanasalaten, og også for tacoerne, som Petr ikke kunne spise på grund af de store mængder hvidløg. Til gengæld var han vild med Thai-pastaen, som jeg syntes lå meget tungt i maven.

Aïcha og jeg sluttede af med to slags kage: gulerodskage og jordbærkage. Begge blev serveret meget kolde, næste frosne, og smagte fantastisk. Især jordbærkagen var besøget værd, var vi enige om.

Vi spiste os absolut mætte for ca. 500 baht per person, dvs. ca. 80 kroner. Det er bestemt dyrere end almindelig thaimad, men kvaliteten er helt i top.

Alt i alt var vi meget tilfredse og vil besøge stedet igen, når vi kommer til Bangkok.

Læs evt. mere på www.rasayanaretreat.com


 

Send mail til rawquest.dk