Råkost Natur & miljø Livsstil Forum Links
     
 
Influenzamyten

Del 1 – Der findes ingen kur


"Der er ingen medicinsk kur imod influenza", kunne man læse i Urban den 12/01/2009. Og flere læger er enige i, at den eneste kur er at blive hjemme under dynen ;)

http://www.urban.dk/article/20090111/nyheder/701120002

Ja, det er rigtigt. De ved ikke engang, hvor tæt på sandheden de kom med den udtalelse! Der kan ikke findes en pille imod influenza, der gør os raske. Tværtimod er influenza i sig selv en af kroppens metoder til at holde sig rask (læs mere om dette længere nede), og at undertrykke kroppens forsøg på at blive rask er langt fra nogen god ide.

Hvis vi går videre og udfordrer vores hjerne og medicinvidenskaben: Hvis der ikke er lægemiddel, der helbreder influenza, er der så overhovedet lægemidler, der helbreder? Hvad med andre sygdomme, hvad er de for noget? Bakterieinvasion fra rummet eller, igen, kroppens forsøg at eliminere overflod af toksiner (gifte) og affaldstoffer, assisteret af nogle bakterier (deres type afhængig af miljøet og graden af toksicitet).?
 
Sygdom er helbredelse selv. Når lægevidenskaben nu erkender, at betændelse, feber og andre akutte symptomer er kroppens måde at uskadeliggøre og udskille fremmede stoffer eller reparere egne væv, hvorfor skulle det så kun gælde når det passer dem (fordi de ikke vil have en masse influenzapatienter i venteværelset)? Som om tyngdeloven kun skulle være gældende for folk, der vejer over 100 kg?
Hvis immunitet skulle opnås ved at blive syg, hvorfor skulle patienten så få tilbagekald af influenza, forkølelse eller blive syg, selv om man er blevet vaccineret?
Det er klart, at lægevidenskaben altid nok skal finde på en eller anden absurd forklaring på, hvorfor der findes den ene og den anden undtagelse. Lægevidenskaben er lidt som det danske sprog: der er flere undtagelser end regler. Det er et helt forkert grundlag, lægevidenskaben baserer sine doktriner på, der har sine rodder i Pasteurs germ theory, benægter naturens love og i stedet prøver at lave sine egne. Selv om selve Pasteur erklærede før sin død, at "Bernard havde ret. Mikroberne er intet, miljøet er alt” (Claude Bernard var en anden berømt fransk læge, der levede i samme periode som Pasteur og udfordrede Pasteurs teori om mikroorganismer som årsag til sygdomme med sin berømte "Milieu interieur", der senere blev basis for homeostaseteorien).


Del 2 - InfluenzavaccinerSå er det blevet koldt og mørkt og man begynder igen at tale om influenzavaccination.
Det er ikke så stort problem at blive vaccineret, men man skal nok være "troende" for at gøre det. Hvordan kan man ellers forklare den blinde tro, de fleste af os har på det officielle sundhedssystem?
 
Vi stiller ikke engang spørgsmål til, hvad influenza er for noget, hvor effektiv vaccination er, hvad en vaccine indeholder og hvordan den bliver fremstillet, hvad en virus er, eller sygdom, sundhed etc.?

Hvis immunitet skulle opnås ved at blive syg, hvorfor skulle patienten få tilbagekald af influenza, forkølelse eller blive syg, selv om man er blevet vaccineret?
 
Det kræver ikke et geni for at finde ud af, at noget er råddent i det officielle sundhedssystem.
For det første har man en skurk, som er skyldig i, at vi bliver syge. Det er en influenzavirus, man bliver smittet med. Og der er flere slags af den. Derfor flere slags vacciner (hvor godt for medicinalindustrien). Meget nemt at forstå, ikke?
 
Men prøv lige at undersøge lidt mere om, hvad en virus er for noget. Er det noget levende? Er det noget, der har intelligens? Eller hvad?
Ifølge mikrobiologi er en virus en slags rest-DNA og RNA pakket ind i en proteinskal. Det er simpelthen bare en "død" protein, der indeholder genetisk materiele. Den kan ikke selv "tænke". Den kan ikke reproducere sig selv. Hvad er det så for noget?
Selve ordet virus betyder gift og det kan det jo sagtens være. Man ved jo godt, at der findes mange proteiner, der er giftige for kroppen. Men hvad gør, at intelligente celler tillader adgang til en virus og måske ligefrem fremstiller den? Hvad nu, hvis det er en måde cellerne kommunikerer med hinanden?? En måde hvorpå de reagerer på et toksisk (giftigt) miljø ?
 
Det er ikke helt nemt at isolere en virus. Faktisk kan man godt spørge, om HIV nogensinde er blevet isoleret...? Vira er jo meget små, omkring 15-25 nanometer og ser ikke så sci-fi-agtige ud, som man fremstiller dem til offentligheden ved hjælp af grafik og modellering.
 
Hvis vira var skyldige i influenza, var der så ikke nogle bestemte regler, ligesom Kochs postulater, der skulle gælde for dem?
Skulle ikke alle der bliver smittet, blive syge?
Hvorfor kan nogle bære virus, men bliver ikke syge?
Hvorfor findes influenza ikke i troperne?
Hvorfor er der influenza om vinteren og ikke om sommeren, folk kører jo i busser og er i kontakt med hinanden hele tiden?
Hvorfor man bliver rask næsten uanset hvad man gør?

Måske er der en alternativ forklaring, der ikke findes i dogmer og modificerede sandheder.
Måske udvikling af sygdom mest afhængig af miljøet, såvel indre som ydre og af alle aspekter af ens livsstil.
Med denne opfattelse kan man nemt se, at om vinteren er der flere aspekter, der lægger grobund for udvikling af sygdom. Det er koldt, mørkt, der er mangel på sol og lys, og depression og kompensation i form af "hyggemad" bidrager til, at kroppen bliver udmattet (enervated) og får svært ved at opretholde homeostase. Der bliver aflejret flere affaldstoffer i kroppen, indtil det begynder at true kroppens integritet. Når det sker, bliver kroppen nødt til at tage andre midler i brug og sætter dermed gang i en sundhedsprocess, der bliver kaldt sygdom. Og efter nogle dage bliver vi raske igen, hvis vi undlader at modarbejde kroppens anstrengelser og i stedet giver den ro ved at holde os til vand eller juice, en varm seng og få nok hvile og søvn.

Læs om, at selve sygeplejersker ikke vil lade sig vaccinere mod influenza, selv om det er gratis: http://www.urban.dk/article/20081028/nyheder/710280011


Del 3 - Hvordan undgår man at blive "ramt" af influenzaen?


Tips for at gøre dig immun over for influenza om vinteren, med andre ord tips til at leve sådan, at influenzaen ikke bliver nødvendig:

- Sørg for at holde dig varm, hele kroppen

- Sørg for at få kvalitetssøvn mindst 7-8 timer om dagen (Hvorfor? Læs her http://www.urban.dk/article/20090113/nyheder/701140036/

- Motioner (indendørs hvis det bliver for koldt udenfor) mindst 30 min. om dagen

- Undgå stressituationer ved at praktisere forskellige former for selvudvikling og selverkendelse. Lær at udvikle en positiv indstilling til livet.

- Sørg for at få direkte sollys på kroppen, og hvis det bliver helt umuligt, overvej at tage en tur sydpå eller til bjergområder, hvor der er sol og sne. Sneen (ligesom vand og sand) reflekterer rigtig mange UV-stråler og dermed behøver man ikke bruge helt så meget tid for at få gavn af det.

- Sørg for at få frisk luft derhjemme. Luft ud flere gange om dagen, 10 minutter ad gangen er nok.

- Drik rigeligt med frisk vand. Det bedste vand findes i friske frugter og grøntsager. Hvis du spiser nok af dem, behøver du sikkert ikke at drikke noget ekstra vand.

- Spis ikke for at få det varmt, det er en dårlig ide. Tag i stedet varme sokker og ekstra trøje på.

- Baser din kost på friske frugter og grøntsager, og hvis du spiser andet, brug det som tilbehør og ikke som hovedret.

- Hold dit fedtindtag under 20% af dit samlede kalorieindtag

- undgå så vidt muligt alkohol, cigaretter og andre euforiserende stoffer

- gå ud at danse og hav det sjovt

- Giv kærlighed og smil til andre og vær ikke bange for at modtage dem selv
 

Send mail til rawquest.dk